Onderwijs

Bewegingsonderwijs

Sinds dit schooljaar worden de gymlessen op dinsdag en vrijdag verzorgd door gymdocent Thijs Ros. Voorheen was hij talentcoach bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. De kinderen vinden de lessen van Thijs superleuk. Thijs geeft zijn lessen in sportzaal De Eiber naast de school. Met enige regelmaat verzorgen Oudewaterse sportverenigingen ook clinics voor onze leerlingen.
Bij het bewegingsonderwijs van de groepen 1/2, die door de eigen leerkrachten worden gegeven, maken we gebruik van de lessen van Lessenplan.nl. Dit is een online lessenplan voor het hele schooljaar. Het zijn heel gevarieerde lessen en het lessenplan wordt doorlopend geüpdatet en aangevuld, zodat de lessen ook leuk blijven voor de kinderen. Een van de ontwikkelaars van Lessenplan.nl is onze oud-leerling Bart de Waal. Lessenplan.nl bevat ook een leergang dans. De Oudewaterse Maxime Jongerius, van Studio Max Dance, heeft deze lessen geschreven en 'danst ook voor'.
Bij de gymlessen wordt sinds dit jaar de MQ-scan afgenomen. Deze scan is een motorische vaardigheidstest waarbij de leerlingen een Obstacle Run afleggen. Met de gegevens van deze scan krijgen de vakleerkracht en de andere leerkrachten die de gymlessen geven in één les een betrouwbaar beeld van de motorische ontwikkeling van iedere leerling. Ook zijn er groeps- en schooloverzichten, zodat de inhoud van de gymles kan worden aangepast aan de motorische ontwikkeling van de leerlingen.

Bewegend leren
Overigens zitten onze leerlingen bij de andere lessen ook niet stil. Als het weer het even toelaat zijn de kinderen buiten te vinden voor 'het bewegend leren'. Bij deze lessen oefenen de kinderen allerlei cognitieve vaardigheden, maar dit gebeurt dan in combinatie met renspellen of andere bewegingsspelletjes. De kinderen genieten hier enorm van en het is een effectieve vorm van leren. Ook in de klas wordt er bewegend geleerd. Zo staan de leerlingen van groep 3 soms op hun stoel of tafel te lezen.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.