Woensdagavond

Sjoerd van Oerd

Na het avonddiner, macaroni met een overheerlijke saus, werd het lijnbaltoernooi afgesloten met de slotwedstrijd tussen Nes en Ballum. Martin gaf aan dat de kinderen nogal stuiterden en dat was voor ons aanleiding om het programma te wijzigen. De grote muziekquiz werd ingeruild voor een stevig partij vogelkwartet op het strand van Nes. De vier partijen moesten proberen om zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen. De vogelkaarten lagen in grote verdedigingsvakken in het zand en de groepen moesten proberen om de kaarten uit het vak van de andere groepen te pakken. Dat leverde veel spectaculaire duiken in het zand op. Ronald, Martin, Caroline en Tom zorgden ervoor dat het spel nog enigszins ordelijk verliep, maar de objectieve voorbijganger zal ongetwijfeld hebben gezien dat ook deze volwassenen wel met de regels sjoemelden. Het team van Caroline verzamelde drie kwartetten en won het spel.
Terug in De Blierherne werd het Maffe Nesspel, dat 's middags was gespeeld, nabesproken. De kinderen hadden prachtige foto's gemaakt van hun maffe activiteiten in Nes. Leuk om zoveel originaliteit te zien.
Ruim na elven startte de spannende speurtocht Sjoerd van Oerd. Het begin van de tocht was nog eenvoudig, maar eenmaal in de duinen aangekomen sloeg de angst toe. De schrikpartij bij meester Tom, het spannende verhaal over Sjoerd van Oerd, het moeten inleveren van de zaklantaarns en de donkere hemel die voortdurend oplichtte door het onweer op afstand maakte het tot een echte spooknacht.
Veel angstige kinderen dus (dat hoort erbij hoor!), waarbij het laatste team dat doorkwam de kroon spande door te weigeren de tocht te vervolgen. Onder enige dwang en in gezelschap van meester Tom werd de reis naar het strand vervolgd. Juf Caroline werd gelukkig nog voortijdig ontwaard met een clandestien meegesmokkelde lamp, maar toen meester Martin met veel kabaal uit het struikgewas stoof wilde vooral Melvin het op een lopen zetten. Hij boorde zich in het groepje achter hem (Stijn, Lizzy, Féline en Tom), maar slaagde er niet in om doorgang te krijgen. Nadat de gemoederen waren bedaard werd de stranddoorgang bereikt. Daar gaven de kinderen elkaar een hand en in een brede lijn werd er naar de branding gelopen. Daar verscheen uit zee Sjoerd van Oerd, meesterlijk vertolkt door Ronald. De speurtocht was volbracht.
Op de terugweg naar De Blierherne waren Caroline en Tom even het spoor bijster, maar uiteindelijk werd de weg naar huis gevonden.
Daar genoten de kinderen nog van de limonade en bergen met bitterballen en frikadellen. Rond twee uur ging iedereen naar bed en het zal niemand verbazen … het was onmiddellijk stil.

Foto's woensdagavond

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.