De KlankenkaravaanVandaag was het dan eindelijk groot feest op school. Al vroeg kwamen de eerste prinsessen en prinsen het schoolplein opgelopen. We hebben gezamenlijk de vlag gehesen en het feestlied gezongen. Eenmaal binnen mochten we in de speelzaal een dans voorbereiden samen met iemand van de Klankenkaravaan. We werden verdeeld in 4 groepen; de belletjes, de trommels, de toeters en de slingers. Sommige kinderen hadden ook een hele speciale taak, zij mochten een vlag dragen. Met de vlaggendrager voorop in een grote optocht liepen de kinderen door de speelzaal te paraderen.
In de pauze werden de kinderen verwend met chips en limonade, want dat hoort natuurlijk wel bij een feestje.
Daarna snel omkleden en naar de Eiber. Daar zagen we al wat papa’s en mama’s binnenkomen. We moesten best lang wachten in de kleedkamer, maar toen de professor zijn assistenten in de tijdmachine had gestopt, mochten we opkomen.
De kinderen liepen in een grote optocht door de gymzaal en zochten hun plekje op het podium.
Het was best wel spannend maar wel onwijs leuk om te doen. Daarna mochten we nog genieten van de andere optredens.
Het was een hele leuke dag, mensen van de Klankenkaravaan, BEDANKT!

 

De kinderen hebben heerlijk geknutseld!De afgelopen weken stond het thema “water” centraal in onze kleutergroep.
We hebben met de kinderen gepraat over waar ons water vandaan komt en wat er met het water gebeurt als het door het afvoerpuntje gaat.
Zo kwamen de woorden als riool, afvoerbuis, afvoerpuntje, gootsteen en waterleiding aan bod.
We hebben met elkaar slootwater gezuiverd in ons eigen gemaakte zuiveringssysteem. We waren onwijs enthousiast toen we zagen dat het systeem ook werkte en dat er helder water uit kwam. De kinderen wilde het gezuiverde water wel opdrinken.
In de kring zijn we ook druk geweest met drijven en zinken. In een grote bak met water gingen we kijken welke voorwerpen bleven drijven en welke er gingen zinken.
Daarnaast hebben we het ook over het water in de zee gehad. Welke dieren leven er eigenlijk in de zee?
De kinderen hebben ook geknutseld over dit thema; een schildpad, vissen gevouwen en de mooiste vis van de zee geknutseld. De kinderen hebben op een kralenplank zeedieren nagemaakt en zeedieren gemaakt met klei.
Uiteraard hebben we ook nieuwe letters geleerd (W van Welkom – Z van Zand en de N van Neus).
De kinderen hebben heerlijk geknutseld!Thema "Water"

 

De school is weer begonnen!De vakantie is weer voorbij en afgelopen maandag zijn we vol enthousiasme begonnen aan een nieuw schooljaar. Het was best wel een beetje spannend, maar eenmaal in de kring kwamen de vakantieverhalen ter sprake.
De leerlingen zijn de afgelopen dagen al weer druk geweest. De poppenhoek en de bouwhoek waren zoals vanouds de favoriet. Maar de puzzels, kralen en de potloden zijn ook alweer de kast uit geweest. We hebben in de kring verschillende spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen, nieuwe vriendschappen zijn alweer ontstaan en de meeste leerlingen hebben hun weg op school alweer gevonden.

Ook hadden we afgelopen woensdag al een feestje te vieren. Teun is namelijk in de vakantie grote broer geworden van Gijs. De mama en papa van Teun hadden heerlijke koekjes gemaakt met beschuit met muisjes, het was smullen.

 

Kalender

Leerkracht groep 1/2 B


Donna DreesensJuf Donna
Maandag t/m vrijdag

 

Klassenouder:
Tirza de Bruyn
Moeder van Stef